Sådan arbejder vi med overgang fra vuggestue til børnehave

Vi glæder os til at lære jer endnu bedre at kende.

Praktiske

Dagen før dit barn skal starte i børnehave,flytter vi, sammen med dit barn, barnetsgarderobe og ting til børnehaven.

Dit barnmodtages af den nye gruppe, der viser dit barn til rette på den nye plads. Således vil rutiner og garderobeplads være kendt for dit barn, på dagen hvor det starter i børnehave.

Vi mener, det er vigtigt at vores kommende børnehavebørn er “klædt godt på”, når de starter i børnehaven. I vuggestuen øver børnene sig fx på at blive fortrolige med toiletbesøg, og i at tage deres tøj/sko af og på.

Efter 3 mdr holder vi forældrekonsultation og giver forældrene informationer omkring børnhavestart.
 

Hvordan arbejder vi overgang fra vuggestuen til Børnehaven?

I tiden op til at dit barn skal starte i børnehave vil vi ca. 1 x ugentlig etablere en overgangsforløb i børnehaven. Her vil dit barn sammen med 1 voksen (fra vuggestuen) og vugge børn samt 1 voksen (fra dit barns nye gruppe) og børnehave børn samles og lege forskellige sanglege, hørehistorie, lave puslespil og meget mere.

I de sidste 14 dage inden overgangen etablerer vi mulighed for, at dit barn kan komme på besøg i den nye gruppe, sammen med en voksen og børn fra vuggestuen. Her kan dit barn opleve den nye gruppe og deltage i spisning, således at dit barn stille og roligt lærer de nye rutiner at kende.

I vuggestuen udarbejdes “barnets bog” med tekst og billeder som følger med barnet over i børnehaven. “Barnets bog” bliver i børnehaven til barnet er faldet til. Der udarbejdes ligeledes en “Barnets bog” i børnehaven som følger barnet i SFO og skole.